فرماندار بم؛

خرمای مضافتی ظرفیت‌ ناب تولیدات دانش‌بنیان در کشور

بم به عنوان قطب خرمای مضافتی کشور ظرفیت‌های بسیاری برای توسعه بهره‌وری‌ها در همین بخش و نیز سایر زمینه ها مانند صنعت، معدن و گردشگری دارد.
اشتراک گذاری:
لینک کوتاه
تصویر خرمای مضافتی ظرفیت‌ ناب تولیدات دانش‌بنیان در کشور

به گزارش خبرنگاران گروه صنعت و تجارت گزارش خبر، این خطه از استان کرمان همچنین به عنوان بزرگترین تولیدکننده خودرو بخش خصوصی کشور و نیز از جمله قطب های مهم گردشگری با چند اثر ثبت جهانی به شمار می رود که به گفته فرماندار بم در صورت تلاش برای دانش بنیان کردن فعالیت ها در همه بخش ها و استفاده از ظرفیت های علمی بیشتر مسیر توسعه و بهره وری آن بهبود پیدا می کند.

آنطور که آمارها گواهند سال گذشته افزون بر ۱۰۰ هزار تن صادرات خرما از این خطه نشانگر توانمندی های خاص و منحصر به فرد این منطقه و این درحالی است که همزمان با صادرات این میزان محصول، نیاز بازار داخلی را نیز تامین و به تعادل بخشی بازار بسیار کمک کرده است.

اما هرچقدر از این توانمندی ها صحبت کنیم واقعیت موجود اینکه همچنان محصول خرما خام فروشی زیادی دارد؛ زنجیره های تکمیلی این بخش آنچنان که باید تکمیل نشده و با بهره گیری از توان دانش بنیان ها می توان در بخش فرآوری این محصول بویژه در انواع خرمای درجه ۲ و ۳ به تولید محصولات بسیاری همت گماشت.

بگذریم که ظرفیت های توسعه در این منطقه در بخش های صنعتی و گردشگری نیز خود حرف های بسیاری برای گفتن دارد.

در همین زمینه پای صحبت فرماندار بم نشسته ایم تا به واکاوی مسائل از این منظر بپردازیم؛ هادی شهسوارپور معتقد است که فرآیندهای تولید چه در بخش کشاورزی و چه دیگر بخش های صنعتی و گردشگری را بیش از آنچه که هست در این خطه می توان توسعه بخشید.

فرماندار بم با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب اسلامی بر روی مسایل اقتصادی تاکید دارند که این امر نشان می‌دهد اقتصاد موضوع بنیادی کشور است گفت: تحقق شعار امسال ما را به سمت عدالت‌محوری و رقابت‌پذیری در تولید نیز سوق می‌دهد که ثمرات بسیاری به همراه خواهد داشت.

وی روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به نامگذاری سال توسط رهبر معظم انقلاب اسلامی با عنوان تولید، دانش‌بنیان، اشتغال‌آفرین افزود: شهرستان بم با توجه به جایگاه و ظرفیت هایی که دارد می تواند تحولات خوبی در بخش های صنعت، کشاورزی و گردشگری در افق های استانی و کشوری ایجاد کند و بهترین استفاده و بهره را نیز از این نامگذاری داشته باشد.

وی بیان کرد: زمانی که تولید با شرایط دانش بنیان عجین شود، بهره‌وری، اشتغال و صرفه جویی صورت خواهد گرفت و همچنین تولید با کیفیت تری نیز وارد بازار می شود.

فرماندار بم ادامه داد: سه ظرفیت مهم کشاورزی، گردشگری و صنعت در شهرستان بم وجود دارد که اگر از اساس و پایه دانش بنیان شوند تاثیر بیشتری خواهند داشت.

ظرفیت‌های دانش‌بنیان شدن قطب خرمای مضافتی کشور

فرآیندهای دانش بنیان تولید کشاورزی

سطح زیر کشت خرما در شهرستان های شرقی استان کرمان از جمله بم ۳۰ هزار هکتار است و خرمای این خطه به ۷۰ کشور دنیا صادر می شود.

به گفته فرماندار بم با توجه به اینکه این شهرستان بزرگترین تولید کننده خرما در کشور است اگر بخواهیم کشاورزی را دانش بنیان کنیم باید تغییرات بهتری در فرآیند تولید محصولات کشاورزی که اینک در حال انجام است ایجاد تا در برداشت، بازاریابی و فروش محصول بهتر عمل شود.

شهسوارپور تاکید کرد: در تولیدات کشاورزی اساس کار ما آب است و اگر بهره وری درستی از آب داشته باشیم می توانیم در کیفیت و کمیت محصولاتمان نیز تحول ایجاد کنیم.

وی اظهار داشت: سال گذشته در حالی بیش از یکصد هزار تُن صادرات خرما داشتیم که نشان می دهد بازار را متعادل کرده ایم و محصولمان در سردخانه ها باقی نماند که موجب خسران و ضرر شود اما اکنون باید روی کیفیت و بازدهی بیشتر محصولات نیز کار کنیم.

فرماندار بم توضیح داد: محصول خرما، خام فروشی دارد اما می توانیم خرماهای درجه دو و سه را به فرآورده هایی مانند قند خرما، شیره و سرکه خرما تبدیل کنیم زیرا استفاده از شکر در محصولات و پخت شیرینی کمتر مورد توجه قرار دارد.

منطقه ویژه اقتصادی ارگ جدید توسعه می یابد

وی با اشاره به ظرفیت های منطقه ویژه اقتصادی ارگ جدید بم تصریح کرد: با وجود منطقه ویژه اقتصادی ارگ جدید در بم و گسترش صنایع خودروسازی که بزرگترین قطب تولید کننده بخش خصوصی است توانستیم سال گذشته تولید خودرو را به ۶۰ هزار دستگاه برسانیم.

وی می گوید امسال نیز بخش خصوصی برنامه دارد تا تولید خودروسازی را به ۲ برابر برساند و همچنین قرار است در سال ۱۴۰۵ به تولید سالانه ۵۰۰ هزار دستگاه خودرو برسد.

شهسوارپور عنوان کرد: یکی از برنامه های امسال، توسعه منطقه ویژه اقتصادی است که با تقاضای ۲ هزار هکتار زمین برای این منطقه موافقت شده است و بزودی الحاق می شود.

فرماندار بم گفت: توسعه منطقه ویژه اقتصادی، همچنین توسعه کارخانه های خودروسازی و نیز قطعه سازی که از سیاست های تولید قطعه در کشور است را به همراه خواهد داشت.

به گفته وی توسعه صنعت علاوه بر تحول در اقتصاد منطقه، اشتغال آفرینی پایدار را به همراه خواهد داشت و از اتلاف آب نیز جلوگیری به عمل می آورد.

شهسوارپور ادامه داد: اگر کشاورزی ما توسعه پیدا کند مصرف آب نیز بالاتر خواهد رفت و با توجه به مشکل کمبود آب و خشکسالی که در سطح کشور وجود دارد باید نگاه ما به بخش صنعت بیشتر باشد.

گردشگری بم بومی سازی شود

وی در ادامه با اشاره به دیگر ظرفیت های منحصربه فرد بم نیز مسائل مرتبط با تحقق شعار امسال در بحث گردشگری خاطرنشان کرد: گردشگری در شهرستان بم نیاز به کار بسیار و طرح های جامع گردشگری دارد و به همین دلیل مشاوری برای تنظیم طرح های گردشگری نیز انتخاب شده است.

فرماندار بم افزود: باید ظرفیت های گردشگری در شرق استان کرمان بخصوص شهرستان بم شناسایی شود تا به منظور بومی سازی شعار امسال با برنامه ریزی و جذب سرمایه گذار بتوانیم گام های موثری را در گردشگری برداریم.

ارگ ثبت جهانی بم به عنوان بزرگترین شهر خشتی در دنیا که پس از زلزله سال ۸۲ این منطقه، اینک کار بازسازی آن به مراحل خوبی رسیده و پذیرای گردشگران است از جمله مظاهر منحصر به فرد گردشگری در این منطقه است.

همچنین بم در صنایع دستی از قطب های مهم و بزرگ کشور به شمار می رود و می تواند بخش قابل توجهی از توسعه، اشتغال و افزایش درآمدها را نصیب اهالی منطقه کند.

این درحالی است که ۲ قنات ثبت جهانی در این شهرستان وجود دارد و نیز منظر و باغ شهر جهانی این شهر خود از جمله دیگر ظرفیت های مهم کشوری هستند.

بخشی از کویر جهانی لوت نیز در شهرستان بم قرار دارد و برنامه های مختلف گردشگری و ورزشی از این خطه برنامه ریزی می شود.

شهرستان بم در ۱۹۵ کیلومتری شرق مرکز استان کرمان قرار دارد.

استان کرمان با هشت اثر ثبت جهانی بیشترین آمار آثار ثبت جهانی کشور را در بین استان ها به خود اختصاص داده است. ارگ بم (بزرگترین سازه خشتی جهان)، روستای دست‌کَند میمند با چندهزار سال قدمت، باغ زیبای شازده یا شاهزاده ماهان با ویژگی های منحصر به فرد باغ و معماری عمارت آن، دشت کویر لوت که قدیمی ترین درفش جهان از این کویر در منطقه شهداد به دست آمده و سه قنات «گوهرریز» جوپار در شهرستان کرمان، «اکبرآباد» و «قاسم آباد» در شهرستان بم و نیز روستای دارستان سیرجان و این شهرستان به عنوان خاستگاه بافت گلیم شیرکی سیرجان از آثار ثبت جهانی استان کرمان به شمار می روند.

پروفایل خبری کسب و کارهای منتخب

بارسانه های گزارش خبر

با رسانه ها

تیم خبری گزارش خبر

گروه حفاظتی پاس

روابط عمومی گروه پاس

تیم تامین حفاظت سازمان ها و اشخاص

سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات

سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات

برترین شرکت سرمایه گذاری تخصصی معدن و صنایع معدنی

گروه پیشرانان پیشرفت ایران

گروه پیشرانان پیشرفت ایران

بزرگترین پروژه های صنعتی کشور

دبستان پسرانه غیردولتی نهال اندیشه

دبستان نهال اندیشه

آموزش و تربیت علمی و کاربردی دانش آموزان

آهن و فولاد غدیر ایرانیان

آهن و فولاد غدیر ایرانیان

تامین آهن اسفنجی تولیدکنندگان فولاد در کشور

آکادمی تخصصی حسابداری بهشتی

آکادمی تخصصی حسابداری بهشتی

آموزش تخصصی دوره های حسابداری

شرکت تجلی معادن و فلزات

تجلی توسعه معادن و فلزات

نخستین شرکت پروژه محور در بازارسرمایه

رپورتاژ آگهی تریبون

تریبون

انتشار گسترده محتوا در رسانه گزارش خبر

روابط عمومی بانک آینده

روابط عمومی بانک آینده

بانک پیشرو در اقتصاد کشور

گروه سرمایه گذاری غدیر

گروه سرمایه گذاری غدیر

بزرگترین هلدینگ چندرشته ای در بازارسرمایه

سرآمد نوین

سرآمد نوین

پیشرو در نرم افزار های تخصص مالی بورس

وکیل اول

وکیل اول

پروانه وکالت ۲۵۸۰۱ کانون وکلای مرکز

بانک قرض الحسنه مهر ایران

بانک قرض الحسنه مهر ایران

تأمین مالی در چهارچوب تسهیلات قرض الحسنه

پروفایل خبری خبرنگاران منتخب

زهره کرمعلی

زهره کرمعلی

فعال حوزه ارتباطات و روابط عمومی

احمد باقری

احمد باقری

مدرس و مشاور حوزه ارتباطات، روابط عمومی و رسانه

میلاد فرخ پور

میلاد فرخ پور

فعال حوزه انفورماتیک

عباس ستایش گو

عباس ستایش گو

فعال و مشاوره خبری سازمان ها در سطح کشور

صدیقه طباطبایی

صدیقه طباطبایی

خبرنگار تحلیلی گزارش خبر

مهدی آشتیانی فرد

مهدی آشتیانی فرد

خبرنگار اختصاصی خبرگزاری گزارش خبر

محمد تقی ناصریراد

محمد ناصریراد

فعال رسانه، مستندساز و منتقدِ سینما

وحید حاج سعیدی

وحید حاج سعیدی

فعال رسانه ای در استان گلستان

نورالله رنجبر

نورالله رنجبر

مدیر و مشاور روابط عمومی در امور هنری

ناهید مظفری

ناهید مظفری

مشاور رسانه ای در استان یزد

محمود صابری زاده

محمود صابری زاده

مدیر و مشاور تولید محتوا برای سازمان ها