سهامداران «ومعادن» در حاشیه امن قرار دارند؛

پرتفوی قوی تضمین کننده سودآوری گروه سرمایه گذاری توسه معادن و فلزات

سبد سهامی‌که گروه سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات تشکیل داده به یک نقطه قوت برای این شرکت تبدیل شده و سهامداران با خرید سهام این شرکت، در واقع در شرکت‌های بزرگ بسیاری سرمایه گذاری کرده اند و به صورت غیر مستقیم از فعالیت سایر شرکت‌ها نیز منتفع می‌شوند.
اشتراک گذاری:
لینک کوتاه
تصویر پرتفوی قوی تضمین کننده سودآوری گروه سرمایه گذاری توسه معادن و فلزات

به گزارش خبرنگاران گروه بورس، بانک و بیمه گزارش خبر، سبد سهامی‌که گروه سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات تشکیل داده به یک نقطه قوت برای این شرکت تبدیل شده و سهامداران با خرید سهام این شرکت، در واقع در شرکت‌های بزرگ بسیاری سرمایه گذاری کرده اند و به صورت غیر مستقیم از فعالیت سایر شرکت‌ها نیز منتفع می‌شوند.

به عبارتی، می‌توان با خرید سهام «ومعادن» ترکیب مناسبی از سهام دیگر شرکت‌های بزرگ معدنی و فولادی همچون «کچاد»، «کگل»، «کگهر» و «فخاس» را خریداری کرد؛ چرا که این شرکت پرتفویی سنگین از سهام این شرکت‌ها را تشکیل داده است.

بر اساس آخرین گزارش‌های منتشر شده، گروه سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات، مالک 23 درصد شرکت معدنی و صنعتی گل گهر (کگل)، 17 درصد شرکت معدنی و صنعتی چادرملو (کچاد)، 19 درصد شرکت سنگ آهن گهر زمین (کگهر)، 82 درصد شرکت توسعه معدنی و صنعتی صبانور (کنور)، 17 درصد فولاد خراسان (فخاس) و... است که هر یک از این شرکت‌ها، در حوزه خود جزو برترین و قدرتمندترین شرکت‌های کشور و حتی منطقه به شمار می‌روند.

فقط کافی است به مبلغ سود خالص سال مالی اخیر این شرکت‌ها نگاهی انداخت؛ «کگل» 20 هزار میلیارد تومان، «کچاد» 27 هزار میلیارد تومان، «کگهر» 10 هزار میلیارد تومان، «کنور» 3 هزار میلیارد تومان و «فخاس» 3 هزار میلیارد تومان در آخرین سال مالی خود سود شناسایی کردند که ارقام قابل توجهی محسوب می‌شود و با توجه به این که «ومعادن» میزان قابل توجهی از سهام این شرکت‌ها و دیگر شرکت‌ها را در اختیار دارد، سهم قابل ملاحظه‌ای از این ارقام کسب می‌کند.

در بین شرکت‌های غیربورسی نیز حضور شرکت‌های بزرگ و سودآور همچون شرکت توسعه آهن و فولاد گل گهر که در سال مالی گذشته بالغ بر 5 هزار میلیارد ريال سود ساخته و شرکت سرمايه‌گذاری پرتو تابان معادن و فلزات که پرتفوی بورسی آن بالغ بر 4 هزار میلیارد تومان ارزش دارد، خودنمایی می‌کند.

این نکته را نیز باید مدنظر داشت که در کنار پتروپالایشی‌ها، صنعت فولاد و استخراج کانه‌های فلزی جزو درآمدزاترین و سودآورترین صنایع کشور قلمداد می‌شوند و اکنون که صنعت نفت کشور به واسطه تحریم‌ها از روزهای اوج خود فاصله دارد، امیدها و نگاه‌ها به سمت زنجیره فولاد رفته و آینده‌ای به مراتب روشن‌تر برای آن متصور می‌شوند. به همین جهت است که «ومعادن» 71 درصد از پرتفوی سرمایه گذاری خود را به گروه استخراج کانه‌های فلزی و فولاد اختصاص داده است.

به این ترتیب، این هلدینگ سبد سهام قدرتمندی ساخته و با تشکیل پرتفویی سنگین از شرکت‌های بزرگ کشور که بازدهی قابل توجهی دارند، سودآوری خود را تضمین کرده است. همین سود تضمین شده و قابل اعتماد و تکرارپذیر سبب شده که «ومعادن» به یک گزینه مناسب جهت سرمایه گذاری تبدیل شود و سهامدارانی که به دنبال سود و بازدهی بلندمدت و قابل تکرار هستند را به سمت خود کشانده است.

از سوی دیگر، طرح‌ها و پروژه‌های توسعه‌ای «ومعادن» به مزیت اصلی قابتی این شرکت در رقابت با سایر شرکت‌ها تبدیل شده و عامل اصلی رشد سودآوری گروه در آینده محسوب می‌شود. این هلدینگ در جهت تکمیل زنجیره ارزش و احداث مجتمع‌های فولادسازی اقداماتی نظیر تاسیس شرکت مجتمع آهن و فولاد الماس آرتاویل با مشارکت 40 درصدی و با ظرفیت تولید 1/1 میلیون تن آهن اسفنجی انجام شده و با انتخاب پیمانکار و شروع عملیات اجرایی، برآورد می‌شود ظرف مدت 3 سال این طرح تکمیل شود.

همچنین تاسیس شرکت فولاد اقلید پارس در جهت انجام طرح 1/1 میلیون تنی آهن اسفنجی با مشارکت 51 درصدی هلدینگ توسعه معادن و فلزات صورت پذیرفته که پیمانکار آن انتخاب و برآورد اولیه زمان تکمیل طرح 3 سال است. همچنین سهام شرکت صنایع فولاد کردستان در مهر ماه سال 1400 با مشارکت 6 درصدی این هلدینگ، 20 درصدی شرکت تجلی توسعه معادن و فلزات و 30 درصدی شرکت صبانور خریداری شد که عملیات انتخاب پیمانکار و مقدمات شروع پروژه انجام شده است و برآورد زمان تکمیل این طرح نیز 3 سال است. همچنین این شرکت 52 درصد سهام شرکت بین المللی مهندسی ایران (ایریتک) را خریداری کرده است.

لازم به ذکر است که در اسفند ماه سال 1401، بالغ بر 40 هزار میلیارد ريال به ارزش پرتفوی این شرکت افزوده شد و رقم ارزش بازار پرتفوی بورسی به بیش از 167 هزار میلیارد تومان رسیده که در نوع خود جالب توجه است.

در حال حاضر ارزش بازار «ومعادن» بالغ بر 120 هزار میلیارد تومان است و با P/E کمتر از 9، از میانگین صنعت و گروه خود و بورس، P/E کمتری دارد که خود سیگنال مثبتی را مخابره می‌کند.

پروفایل خبری کسب و کارهای منتخب

بارسانه های گزارش خبر

با رسانه ها

تیم خبری گزارش خبر

گروه حفاظتی پاس

روابط عمومی گروه پاس

تیم تامین حفاظت سازمان ها و اشخاص

سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات

سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات

برترین شرکت سرمایه گذاری تخصصی معدن و صنایع معدنی

گروه پیشرانان پیشرفت ایران

گروه پیشرانان پیشرفت ایران

بزرگترین پروژه های صنعتی کشور

دبستان پسرانه غیردولتی نهال اندیشه

دبستان نهال اندیشه

آموزش و تربیت علمی و کاربردی دانش آموزان

آهن و فولاد غدیر ایرانیان

آهن و فولاد غدیر ایرانیان

تامین آهن اسفنجی تولیدکنندگان فولاد در کشور

آکادمی تخصصی حسابداری بهشتی

آکادمی تخصصی حسابداری بهشتی

آموزش تخصصی دوره های حسابداری

شرکت تجلی معادن و فلزات

تجلی توسعه معادن و فلزات

نخستین شرکت پروژه محور در بازارسرمایه

رپورتاژ آگهی تریبون

تریبون

انتشار گسترده محتوا در رسانه گزارش خبر

روابط عمومی بانک آینده

روابط عمومی بانک آینده

بانک پیشرو در اقتصاد کشور

گروه سرمایه گذاری غدیر

گروه سرمایه گذاری غدیر

بزرگترین هلدینگ چندرشته ای در بازارسرمایه

سرآمد نوین

سرآمد نوین

پیشرو در نرم افزار های تخصص مالی بورس

وکیل اول

وکیل اول

پروانه وکالت ۲۵۸۰۱ کانون وکلای مرکز

بانک قرض الحسنه مهر ایران

بانک قرض الحسنه مهر ایران

تأمین مالی در چهارچوب تسهیلات قرض الحسنه

پروفایل خبری خبرنگاران منتخب

زهره کرمعلی

زهره کرمعلی

فعال حوزه ارتباطات و روابط عمومی

احمد باقری

احمد باقری

مدرس و مشاور حوزه ارتباطات، روابط عمومی و رسانه

عباس ستایش گو

عباس ستایش گو

فعال و مشاوره خبری سازمان ها در سطح کشور

مهدی آشتیانی فرد

مهدی آشتیانی فرد

خبرنگار اختصاصی خبرگزاری گزارش خبر

وحید حاج سعیدی

وحید حاج سعیدی

فعال رسانه ای در استان گلستان

نورالله رنجبر

نورالله رنجبر

مدیر و مشاور روابط عمومی در امور هنری

ناهید مظفری

ناهید مظفری

مشاور رسانه ای در استان یزد

محمود صابری زاده

محمود صابری زاده

مدیر و مشاور تولید محتوا برای سازمان ها