حق براعتراض نه اغتشاش،چشم اندازي براستانداردهاي بين الملل با حسین براتی محقق مسائل اجتماعی

در این یکی دو ماه اخیر شاهد برخی تجمعات در کشور هستیم که هر فرد و گروهی به نحوی آن را تفسیر می‌کند. تعدادی می گویند که آن ها معترض مردمی هستند و تعدادی هم می گویند اقدامات آنها در تجمعات بیشتر شبیه آشوب و اغتشاش می باشد. بنابراین برای روشن شدن ابعاد این تجمعات، باید ببینیم اعتراض و اغتشاش چیست؟ مرز بین این دو کجاست؟ برای پاسخ به این سوالات به سرا حسین براتی پژوهشگر و محقق مسائل اجتماعی رفتیم و به بررسی این مباحث پرداختیم.
اشتراک گذاری:
لینک کوتاه
تصویر حق براعتراض نه اغتشاش،چشم اندازي براستانداردهاي بين الملل با حسین براتی محقق مسائل اجتماعی

به گزارش خبرنگاران گروه جامعه گزارش خبر، در این یکی دو ماه اخیر شاهد برخی تجمعات در کشور هستیم که هر فرد و گروهی به نحوی آن را تفسیر می‌کند. تعدادی می گویند که آن ها معترض مردمی هستند و تعدادی هم می گویند اقدامات آنها در تجمعات بیشتر شبیه آشوب و اغتشاش می باشد. بنابراین برای روشن شدن ابعاد این تجمعات، باید ببینیم اعتراض و اغتشاش چیست؟ مرز بین این دو کجاست؟ برای پاسخ به این سوالات به سراغ حسین براتی پژوهشگر و محقق مسائل اجتماعی رفتیم و به بررسی این مباحث پرداختیم.

مفهوم ازادي اعتراض وانتقاد چيست؟

به نام خدا و عرض تبريك به مناسبت ولادت باسعادت حضرت زينب (س) خدمت عموم مسلمين وحضرت بقيه الله الاعظم روحي وأرواحنا له الفدا و نائب برحق ايشان حضرت امام خامنه اي(مدضلله العالي).

گاهي جمع زيادي از مردم يا گروه قابل توجهي از نخبگان فكري يا سياسي دراعتراض به اقدام يا تصميم دولت دست به اعتراض مي زنند و در خلال آن با نقد و زير سوال بردن سياست دولت در رابطه با موضوع خاصي خواستار اصلاح يا تغيير روش حكومت دران زمينه مي شوند يا در مواردي ممكن است معترضان به دلايلي به تجمع و اعلام نظر بسنده نكرده و بلكه به تحصن درمكان معيني بپردازند معترضان متحصن دراين شيوه ممكن است به دوصورت عمل نمايند از يك طرف با اعلام موضع و مطرح نمودن خواسته شان از طريق رسانه جمعي صداي اعتراضشان را به گوش مقامات دولتي برسانند و از سوي ديگر با رايزني پنهاني به جلب حمايت جناح ها و شخصيت هاي هم سو مي پردازند.
اقدام به اعتراض و انتقاد دراسناد بين الملي حقوق بشر مورد شناسايي قرارگرفت و حق انتقاد و اعتراض را به رسميت شناخت انتقاد و اعتراض از جمله حقوق و آزادي هاي سياسي شهروندان به شمارمي رود كه در نظام هاي مردم سالار به مانند جمهوري اسلامي ايران هرچند با تفاوت هايي به رسميت شناخته شده است، انتقاد و اعتراض به هر شيوه اي صورت گيرد گونه اي پيكار سياسي است.

شرايط برپايي اجتماعات،تظاهرات واعتراضات چيست؟

عدم شناخت درست وعدم رعايت شرايط (اجتماعات واعتراضات) منجربه گرفتارشدن دردام (تخريب) است. هيچ اجتماع مسلحانه و خشونت آميزي نمي تواند الهام بخش تغييرات مثبت اجتماعي و پيشرفت حقوق بشرباشد. هيچ قانوني حركات منجربه براندازي راحمايت نمي كند يعني سعي دربراندازي نظام ازطريق اجتماعات در قانون اساسي هيچ كشوري مورد حمايت نيست بنابراين مي توان گفت شرايط برپايي اعتراض رعايت كامل قانون اساسي آن كشوراست.

منظورازتاكيدبرمسالت آميزبودن بودن (شرط ماهوي)چيست؟

تجمعات بايد ماهيتي (مسالمت آميز) داشته باشند. اعلاميه حقوق بشر بر حق تجمع و تشكل آزاد صحه گذاشته ولي متضمن دعوت به مقاومت تعرضي از قبيل شورش نيستند.

ماده٢٠ اعلاميه جهاني حقوق بشر در بند يك تصريح دارد كه ( هركس حق دارد آزادانه مجامع وجمعيت هاي مسالمت آميز تشكيل دهد) دراين ماده قيد (مسالمت آميز) به چشم مي خورد بي شك (مسالمت اميز) مفهوم وسيعي داشته و ( براندازي سياسي) به هيچ وجه يك تجمع مسالمت آميز نيست.

قانون اساسي ايران چه نگاهي به اعتراضات مردمي دارد؟

طبق اصل٢٧ قانون اساسي تشكيل اجتماعات و راهپيمايي ها بدون حمل سلاح به شرط آنكه مخل به مباني اسلام نباشد ازاداست افراد و جمعيت ها مي توانند وحق دارند كه سخن خود و مطالبه خود را در اجتماعات مختلف و راهپيمايي ها بيان كنند حكومت هم موظف است كه امنيت راهپيمايي ها را تامين كند به موجب بند ٧ از اصل سوم قانون اساسي تامين آزادي هاي سياسي و اجتماعي از وظايف حكومت است دراين بندكلمه ((تامين)) به معني فراهم كردن نيست بلكه ايجاد امنيت، به معناي دقيق تامين به كار رفته است به عنوان مثال دولت از اعتراضات مردمي مال باختگان و بازنشستگان كنار مجلس شوراي اسلامي حمايت كرد.

منظورازتجمع قانوني وغيرقانوني چيست؟

دارا بودن مجوز يا نبودن براي تجمعات و اعتراضات مدني به معناي رسميت بخشيدن به آن نيست از نظرحقوقي گفته مي شودكه اين مجوز گرفتن فقط براي برنامه ريزي و نظم ضرورت دارد.براي مثال براي ساماندهي به ترافيك پليس نيروي انتظامي و پليس راهور بايد در جريان برنامه ها قرار بگيرند تا بتوانند نظم و امنيت لازم را براي برگزاري تجمعات برقراركنند.

دلايل تبديل اعتراض مردمي مسالمت آميز به اغتشاش و ويرانگري چیست؟

در ابتدا عدم پاسخگويي مناسب و به هنگام، مسئولين به نيازها و خواسته هاي مشروع مردمي در ادامه دخالت هيجاني و بدون اطلاع سليبريتي ها وگاها با برنامه ريزي قبلي به تجمعات و افزايش خشونت و هيجانات تجمعات و به انحراف كشيدن آن
و همچنین تشويش اذهان عمومي به وسيله رسانه هاي معاند و فضاي مجازي كه پشت پرده آنان دشمنان جمهوري اسلامي مي باشد.

حال بايدچه كرد؟

با توجه به موارد طرح شده در مصاحبه دریافتیم که بین اعتراض و اغتشاش یک مرز باریکی وجود دارد که هم مردم و هم مسئولین باید محافظت کنند که این تجمعات به آشوب کشیده نشود.

چرا که هزینه این آشوب را خود مردم پرداخت می کنند، چه بسیار دردناک می باشد.

تا به این لحظه اغتشاشگران به اسم آزادی تجمع کرده و نتیجه این تجمعات شهادت بیش از صد ها نفر از نیروهای مجاهد امنیتی و انتظامی کشور می باشد. چقدر ناامنی برای خانواده ها ایجاد کرده اند و چقدر به اقتصاد کشور و کسبه لطمه وارد کرده اند.

و آنچنان دشمنان ایران قوی را شاد و امیدوار به نابودی کشور عزیزمان کرده‌اند که زوزه کشان در پی خرابی و قتل بیشتر در کشور هستند.

لذا با توجه به اینکه دیگر صحنه برای مردم و نیروهای امنیتی و انتظامی و مسئولین کشور کشوری روشن و آشکار است که این افراد، اغتشاشگرانی هستند که هدفی جز خرابی و ویرانی ایران اسلامی را ندارند.

باید با تمام قوا با این افراد برخورد شود. به طور قطع یقین رویای ویرانی کشورمان از سوی اغتشاشگران به برکت خون شهدا تمام و دوباره مردم ایران قوی با بصیرت شان سرافراز تر از دیروز این فتنه هم به سلامت عبور می کنند.

در نهایت از نیروهای انتظامی و امنیتی زحمتکش درخواست عاجزانه داریم که هر چه سریعتر مماشات را کنار گذاشته و با قاطعیت تمام برای برچیدن این اغتشاشات و پیوستن آن به زباله دان تاریخ اقدام کنند. که بیش از این ناامنی در جامعه افزایش نیابد و خانواده های بیشتری داغ دار حماقت ها و وحشیگری های این اوباش نشوند.

ودراخر

باتوجه به بيانات رهبرمعظم انقلاب حضرت آيت الله امام خامنه اي درروز بسيج مستضعفين مبني برشنيدن صداي ملت، فرمودند: صداي رعدآساي ملت امسال در١٣ آبان بلندشد و آن نشانگررضايت احادمردم از انقلاب و حاكميت است. بنابراين مسئولين ذي ربط بايد با تمام قوا هرچه سريعتر مماشات با اغتشاشگران را تمام و به اين اغتششات پايان دهند.

پروفایل خبری کسب و کارهای منتخب

بارسانه های گزارش خبر

با رسانه ها

تیم خبری گزارش خبر

گروه حفاظتی پاس

روابط عمومی گروه پاس

تیم تامین حفاظت سازمان ها و اشخاص

سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات

سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات

برترین شرکت سرمایه گذاری تخصصی معدن و صنایع معدنی

گروه پیشرانان پیشرفت ایران

گروه پیشرانان پیشرفت ایران

بزرگترین پروژه های صنعتی کشور

دبستان پسرانه غیردولتی نهال اندیشه

دبستان نهال اندیشه

آموزش و تربیت علمی و کاربردی دانش آموزان

آهن و فولاد غدیر ایرانیان

آهن و فولاد غدیر ایرانیان

تامین آهن اسفنجی تولیدکنندگان فولاد در کشور

آکادمی تخصصی حسابداری بهشتی

آکادمی تخصصی حسابداری بهشتی

آموزش تخصصی دوره های حسابداری

شرکت تجلی معادن و فلزات

تجلی توسعه معادن و فلزات

نخستین شرکت پروژه محور در بازارسرمایه

رپورتاژ آگهی تریبون

تریبون

انتشار گسترده محتوا در رسانه گزارش خبر

روابط عمومی بانک آینده

روابط عمومی بانک آینده

بانک پیشرو در اقتصاد کشور

گروه سرمایه گذاری غدیر

گروه سرمایه گذاری غدیر

بزرگترین هلدینگ چندرشته ای در بازارسرمایه

سرآمد نوین

سرآمد نوین

پیشرو در نرم افزار های تخصص مالی بورس

وکیل اول

وکیل اول

پروانه وکالت ۲۵۸۰۱ کانون وکلای مرکز

بانک قرض الحسنه مهر ایران

بانک قرض الحسنه مهر ایران

تأمین مالی در چهارچوب تسهیلات قرض الحسنه

پروفایل خبری خبرنگاران منتخب

زهره کرمعلی

زهره کرمعلی

فعال حوزه ارتباطات و روابط عمومی

احمد باقری

احمد باقری

مدرس و مشاور حوزه ارتباطات، روابط عمومی و رسانه

میلاد فرخ پور

میلاد فرخ پور

فعال حوزه انفورماتیک

عباس ستایش گو

عباس ستایش گو

فعال و مشاوره خبری سازمان ها در سطح کشور

صدیقه طباطبایی

صدیقه طباطبایی

خبرنگار تحلیلی گزارش خبر

مهدی آشتیانی فرد

مهدی آشتیانی فرد

خبرنگار اختصاصی خبرگزاری گزارش خبر

وحید حاج سعیدی

وحید حاج سعیدی

فعال رسانه ای در استان گلستان

نورالله رنجبر

نورالله رنجبر

مدیر و مشاور روابط عمومی در امور هنری

ناهید مظفری

ناهید مظفری

مشاور رسانه ای در استان یزد

محمود صابری زاده

محمود صابری زاده

مدیر و مشاور تولید محتوا برای سازمان ها